Geenitestit

Perinnöllisyys askarruttaa?

Koirilla ja kissoilla esiintyy paljon perinöllisiä sairauksia, ja geenitestit mahdollistavat eläimen perimän tutkimista näiden osalta. Kaikkiin perinnöllisiin sairauksiin ei ole olemassa testejä. Testattavissa olevien sairauksien määrä lisääntyy kuitenkin koko ajan. Tästä syystä onkin tärkeää ottaa etukäteen selvää mitä testejä juuri kyseisessä rodussa pitää tutkia, ja missä ne tehdään. Toiset rotujärjestöt vaativat tekemään testin tietyssä laboratoriossa.  Eräät testit voivat olla etukäteen maksettavia, jolloin testiin tarvittavat välineet saa maksaja itselleen postissa. Lisää tietoa saat rotujärjestöltäsi.

Lähetämme testejä kaikkiin laboratoriohin, ympäri maailman.  Eläinlääkärikäyntiä nopeuttaaksesi on kuitenkin hyvä hankkia lähete valmiiksi ja vaikka täyttää se jo omistajan ja eläimen tietojen osalta.

Seuraaviin laboratorioihin lähetelomaketta ei tarvitse etukäteen hankkia : Movet, Laboklin. Näihin menevät tiedot kauttamme suoraan sähköisesti.

Geenitesti tehdään joko EDTA-verinäytteestä tai poskisolunäytteestä. Mikäli testistä vaaditaan virallinen todistus, vaatimuksena on, että näytteen ottaa eläinlääkäri, tai että näyte otetaan eläinlääkärin valvonnassa.

 

Kuvituskuva
Back to top