Korvasairaudet

Mikä siellä korvassa kutittaa?

Allergiset ihosairaudet ovat yleinen syy koirien kutinaan, ihottumiin sekä korvaongelmiin. Allergisten ihosairauksien aikainen havaitseminen ja huolellinen hoito ovat tärkeitä tämän elinikäisen sairauden pitämiseksi kurissa.

Korvakäytävä on osa ihoa, ja korvatulehdus saattaa koiralla olla ainoa merkki allergisesta ihosairaudesta. Korvakäytävän melko ahdas putkimainen rakenne tekee korvakäytävän ihon haasteelliseksi hoitaa, ja siitä syystä korvatulehduksiin onkin alusta asti suhtauduttava riittävällä vakavuudella. Korvakäytävä on koiralla myös pitkä, ja tekee lähes 90 asteen mutkan, joten korvakäytävän tilaa on omistajan itse hyvin vaikea arvioida.

Korvatulehduksen hoidossa kulmakiviä ovatkin aikainen toteaminen ja hoidon varhainen aloitus, sytologia, josta nähdään tulehduksen aste sekä mikä mikrobi on kyseessä, korvakäytävän huolellinen ja säännöllinen puhdistus eritteistä, oikean puhdistusaineen ja lääkkeen valinta, sekä säännölliset kontrollit.  Kaikkein tärkeimpänä asiana on kuitenkin altistavien sekä tulehdsta ylläpitävien tekijöiden selvittäminen ja hoito. Ilman tätä selvitystyötä korvatulehduset usein uusivat, tai jäävät  kroonisina vaivaamaan pitkiksi ajoiksi.

Taikatassun eläinlääkäreillä on pitkä kokemus ja hyvä tahtotila sitoutua korvapotilaiden hyvään hoitoon.

 

Kuvituskuva
Back to top