Mikrosiru

Mitä hyötyä on mikrosirusta

Mikrosirun avulla tunnistusmerkityt eläimet voidaan tunnistaa yksilöllisesti lukemalla mikrosirun numero lemmikistä lukijalaitteella. Mikrosiru asennetaan yleensä kaulan vasemmalle puolelle tai lapojen välilin. Mikrosiru ei häiritse lemmikkiä, ja lemmikki on luotettavasti tunnistettavissa mikrosirun tietojen perusteella.

Kaikki rotukoirat sirutetaan rekisteröinnin yhteydessä. Myös kissat ja rekisteröimättömät koirat voidaan mikrosiruttaa. Kaikien koirien sirurekisteriä pitää yllä Suomen Kennelliitto. Kissojen sirujen rekisteröinnistä vastaa Suomen Kissaliitto.

Varmistathan klinikkakäynnilläsi, että lemmikkisi sirunumero on rekisteröity ohjelmaamme.

Siruhaku.fi on Internetissä toimiva hakupalvelu, jonka avulla lemmikin omistajaan saadaan yhteys heti, kun sirun numero on tiedossa. Palvelu on kaikkien löytöeläinten löytäneiden vapaassa käytössä maksutta 24 tuntia vuorokaudessa. Palvelussa ei julkaista omistajan tietoja, vaan tarjotaan ainoastaan yhteydenottokanava omistajaan. Palvelu on tietoturvallinen.

Eläimen omistajalla on mahdollisuus sulkea eläin pois Siruhausta ottamalla yhteyttä Siruhaun ylläpitoon palautelomakkeella ja ilmoittamalla sirunumero, millä tunnistemerkityn eläimen omistajatietoja ei saa palvelusta löytää.

Siruhaku.fi on maksuton palvelu eläinten omistajille ja löytöeläinten löytäjille. Jos sirunumerolla löydetään eläimen omistajatiedot Siruhakuun kuuluvista tietokannoista, saat näkyviin yhteydenottoruudun, jolla voit heti lähettää yhteystietosi eläimen omistajalle.

Kuvituskuva
Back to top