Terveystarkastukset

Olisiko lemmikki syytä viedä terveystarkastukseen?

Lemmikin on hyvä käydä tapaamassa eläinlääkäriä säännöllisesti. Eläinlääkärin ammattitaitoon kuuluu osata kysyä oikeat kysymykset ja havaita sellaisetkin poikkeamat normaalista terveydentilasta, joita omistajan on vaikea huomata.

Terveystarkastuksessa lemmikin yleiskunto, hampaiden  kunto, ruokavalio ja vointi käydään läpi. Samoin voidaan keskustella ruokinnasta ja mahdollisista paino-ongelmista.Terveystarkastus tehdään aina rokotuskäyntien yhteydessä, mutta vaikka rokotuksen tarvetta ei olisikaan, lemmikki on hyvä käyttää eläinlääkärissä säännöllisesti, keski-ikäinen ja vanhempi lemmikki vähintään vuosittain.

Seniorilemmikeille olemme tehneet oman paketin  johon kuuluu myös veri- ja virtsanäytteiden tutkiminen.

Kun varaat aikaa terveystarkastukseen, on tärkeä kertoa ajanavarauksessa kaikki  lemmikin terveydelliset ongelmat, jolloin tarkastukseen osataan varata sopivan mittainen aika.

Nettiajanvarauksessa oleva 15 minuutin ajanvarausaika on tarkoitettu terveiden lemmikkien terveydentilan tarkistamiseen, ja mikäli lemmikilläsi on esimerkiksi lisääntynyttä juomista, väsymystä, ripulia, oksentelua tai muita sairauden merkkejä, ole hyvä, ja varaa aika puhelimitse.

Kuvituskuva
Back to top